perjantai 3. elokuuta 2007

Uusi kotisivuni

Vanha kotisivuni alkoi todella olla jo aikansa elänyt. Tein sen joskus kesällä 1995 (vau, 12 vuotta...). Layout oli silloin tuoreen yksinkertainen. Siellä oli tietoa silloisista projekteistani ym. hyödyllistä. Poistin sitten osia niiden vanhetessa ja lopulta sinne jäi vain yhteystiedot ja yksinkertainen linkkilista. Nytpä sitten päätin vihdoin uusia sivun.

Mietin, josko tekisin sen nykyään käyttämäni Macin työkalulla, iWebillä. Se ei oikein innotanut, kun iWeb on tiukasti naimisissa maksullisen .mac-alustan kanssa. Tosin olisihan sivut voinut melko helposti sijoittaa muullekin serverille, mutta editointi olisi onnistunut silloin vain tietyssä koneessa.

Vanhat sivuni ovat perinteistä html:ää, jota olen editoinut Dreamweaverilla. Jatkaisinko siis samalla tapaa? Ei oikein innostanut, kun on kyseessä on kuitenkin aika yksinkertainen webbiprojekti. Kai yksinkertaisen ja käyttettäväksi tarkoitetun kotisivun ylläpito onnistuu helpommallakin?

Oikeastaan vasta tässä vaiheessa rupesin miettimään, miksi minulla on kotisivu, ja vielä, että millaista kotisivua nykyisin tarvitsen. Ja sieltähän se alkoi hahmottua: tarvitsen paikkaa, josta työtoverit, kollegat, satunnaiset ammattitutut ja minusta ja tekemisistäni jostain kumman syystä kiinnostuneet löytäisivät tarvitsemiaan tietoja. Sieltä pitää löytyä esimerkiksi:
  • Yhteystiedot: perinteiset + audio/pikaviestiyhteys (Skype) + mitä milloinkin on pinnalla (Jaiku)
  • Linkit (sosiaaliset kirjanmerkkini)
  • Tietoa, missä olen milloinkin mukana: projekteja, mitä olen oppinut koulutuksissa ja seminaareissa, mitä milloinkin tekemässä, jne.
Blogi, sehän se oikea kotisivun muoto on kun tarpeet ovat tällaiset. Uusi kotiosivuni on sitten tämä: http://jarsjo.blogspot.com/. Vielä se on vähän kesken, mutta enköhän saa sen pian näköisekseni ja tarpeita täyttäväksi.

Ei kommentteja: